ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО УВАЖИ 100-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ЧИТАЛИЩЕТО В ПЛАЧКОВЦИ

февруари 16, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

КМЕТЪТ И ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ ЗАЕДНО С ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК Г-ЖА МАРИЯ ПЕНЕВА ПОДАРИХА КНИГИ ЗА ФОНДА НА МЕСТНАТА ЧИТАЛИЩНА БИБЛИОТЕКА, ОФИЦИАЛНО ГОДИШНИНАТА ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАНА НА 1 НОЕМВРИ 

Като дългогодишен читалищен деец, допринесъл за развитието на културата и театралното изкуство в Община Трявна, на 14 февруари 2024 г. кметът уважи 100-годишния юбилей на НЧ „Пробуда-1924“ – гр. Плачковци. В компанията на своя заместник и общинския съветник г-жа Мария Пенева, г-н Денчо Минев лично отправи своите поздравления към председателя на читалището.

„Днес Вие заслужено може да се гордеете със стовековната история на Вашето читалище! Пожелавам на Вас и на цялото настоятелство здраве, много нови успехи и заслужени награди“, допълни още кметът на Община Трявна.

По случай приятния повод, председателят на читалището получи две нови книги за фонда на местната библиотека в града. Изненадана от проявеното уважение към културната институция, г-жа Мария Желязкова искрено благодари на общинското ръководство и общинския съветник от ОбС Трявна.

По време на срещата допълнително бяха обсъдени работни въпроси, касаещи бъдещото развитие на местната читалищна дейност в Плачковци.

Официалното отбелязване на 100-годишнината от основаването на НЧ „Пробуда-1924“-гр. Плачковци ще се състои на 1 ноември тази година в Деня на народните будители.