РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА ТРЯВНА СВИКА СПЕШНА СРЕЩА ОТНОСНО ПОДГОТОВКАТА ЗА ЗИМАТА

ноември 16, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

СРЕЩАТА БЕ ИНИЦИИРАНА ОТ КМЕТА Г-Н ДЕНЧО МИНЕВ И ЗАМ.-КМЕТА Г-ЖА ЖАСМИНА ЛАЗАРОВА, ВСЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ ОБЩИНА ТРЯВНА ИМА ГОТОВНОСТ ДА ПОСРЕЩНЕ ПРЕДСТОЯЩИЯ ЗИМЕН СЕЗОН 

Ръководството на Община Трявна днес, 16 ноември 2023 г., свика спешна работна среща, на която бяха обсъдени належащи въпроси, свързани с готовността на почистващите фирми за предстоящия зимен сезон, актуални проблеми и техните възможни решения за сформиране на по-добра организация на работа в полза на местното население през следващите месеци. На срещата присъстваха кмета и зам.-кмета на Община Трявна, кмета на Кметство Плачковци, кметски наместници, общински директори, началници на РУ на МВР – гр. Трявна, РСБПЗН – гр. Трявна, ВиК – гр. Трявна, ОПУ – гр. Габрово, както и представители на трите фирми, участващи в консорциума ДЗЗД „Зимно поддържане'“ – Трявна – „Екострой – Трявна“ ООД, „Монолит-Т“ ООД и СД „М-1 – Манев, Колева“.

По време на проведената среща стана ясно, че трите обслужващи фирми имат готовност да посрещнат зимата с наличната техника и достатъчно количество инертни материали. Налична техника и готовност изразиха и директорите на общинско „Зелено“ предприятие и звено „Чистота“ към Община Трявна.

Кметът на Община Трявна изиска щателна информация от всички кметски наместници относно състоянието и обстановката по селата в навечерието на предстоящата зима и подчерта, че ръководството на местната власт ще съдейства по всички въпроси и нужди в процеса на цялостната организация и работа.

Обратна връзка бе поискана и от почистващите фирми.

„Вие, ако имате нещо като препоръки или има нужда да създадем необходимата организация кажете – от страна на общината, нещо ако трябва с областна администрация съвместно да решаваме, ще Ви съдействаме“, категорично заяви кметът на Община Трявна пред представителите на ДДЗ „Зимно поддържане“ – Трявна, които основно поставиха проблема с неправилното паркиране и затруднението, което създава същото по време на снегопочистване.

В тази връзка бе обсъдена възможността за по-сериозно и задълбочено съдействие между представителите на РУ на МВР – Трявна, общинска полиция и необходимите органи за извършване на превантивен оглед на жилищните райони преди снеговалеж и своевременно отстраняване на неправилно паркираните автомобили.