РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА ТРЯВНА УЧАСТВА В ДИСКУСИЯ С ЕВРОДЕПУТАТА АНДРЕЙ НОВАКОВ В ГАБРОВО

декември 4, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ПО ВРЕМЕ НА СРЕЩАТА БЯХА ОБСЪДЕНИ АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ С ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО, ЗЕЛЕНИЯ ПАКТ И ИНОВАЦИИТЕ В БИЗНЕСА

Кметът и заместник-кметът на Община Трявна присъстваха на работна среща с евродепутата Андрей Новаков, организирана от Европейския парламент в България, ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово при Габровската търговско-промишлена палата (ГТПП) и Община Габрово в края на изминалата седмица в Ритуалната зала на областния град. Участие във форума взе и г-жа Мария Пенева – общински съветник в настоящия мандат.

Обсъдени бяха актуални въпроси, свързани с европейските перспективи, влизането на България в Еврозоната, Зелената сделка, транспортната свързаност, иновации, младежки програми, за обмен и др. пред представители на местни власти в региона, областна управа, местен бизнес и ученици от Габрово.

Ръководните лица на Община Трявна имаха възможността да се срещнат и лично да разговарят с г-н Андрей Новаков, както и с ръководителите на Бюрото на Европейския парламент в България г-н Теодор Стойчев и на Европа директно Габрово г-жа Галина Михнева.

По време на дискусията стана ясно, че за цялата област Габрово инвестираните европейски средства от предишния програмен период са 313 млн. лв.

„Над 300 предприятия са кандидатствали по мярката „Конкурентоспособност“, затова можем да говорим тук с всички Вас как Европейският съюз инвестира в младите хора“, подчерта пред присъстващите евродепутатът Андрей Новаков.

По думите му е престъпно към младото поколение, че тунелът под Шипка все още не е осъществен. Той допълни, че това важи и за няколко други стратегически проекта в България.

Снимки: Радослав Първанов, Цветомира Иванова