СЛЕД НАПРАВЕНО ДАРЕНИЕ: ОБЩИНА ТРЯВНА ПОДНОВИ НАДПИСА НА ПАМЕТНИКА НА АНГЕЛ КЪНЧЕВ В ТРЯВНА

април 21, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ДАРЕНИЕТО БЕ НАПРАВЕНО ОТ ТРЕВНЕНЕЦЪТ ХРИСТО СКОРЧЕВ 

През изминалите дни Община Трявна извърши почистване и подновяване на надписа на паметника на един от най-младите ни и безстрашни революционери, славно загинали за свободата на България и останали завинаги в нейната история – Ангел Кънчев. Сумата за освежаването на стария надпис бе предоставена от г-н Христо Скорчев като дарение на местната власт.

„С настоящото заявявам волята си да даря на Община Трявна сумата от 120 лв., която да бъде използвана за извършване на почистване и подновяване с подходящ пигмент на надписа на паметника на Ангел Кънчев, разположен в централната част на град Трявна. След проведени предварителни разговори и проучвания съм напълно уверен, че тази сума ще бъде повече от достатъчна за извършване на необходимите действия, които да приведат паметника в достоен за личността на Ангел Кънчев вид.“ посочва дарителят в официалното си писмо, изпратено до кмета на Община Трявна.

Кметът на Община Трявна изказва своите искрени благодарности на тревненеца за направеното дарение и за неговият принос в поддържането на паметници на видни за възрожденския ни град личности. В знак на уважение г-жа Силвия Кръстева изпрати благодарствен адрес до г-н Христо Скорчев, с което още веднъж изрази своята дълбока признателност.

С направеното дарение ще бъдат почистени и подновени също надписите на барелефа на Васил Левски, паметника на Петър Генчев в Трявна и паметника на Капитан дядо Никола в кв. Божковци.

„Ако има остатъчен ресурс , нека той да бъде използван за сходни дейности за някой/някои от другите паметници на територията на Община Трявна по Ваша преценка.“ допълва още тревненецът, предоставил безвъзмездната сума.

Община Трявна благодари още веднъж на г-н Скорчев за направеното дарение и му пожелава да бъде здрав и все така милеещ за родна Трявна!