ЗАРАДИ НЕЗАКОННИ СМЕТИЩА: ОБЩИНА ТРЯВНА И ОПУ-ГАБРОВО ПОСТАВИХА МАНТИНЕЛА НА ПЪТЯ ТРЯВНА-ЦАРЕВА ЛИВАДА

април 21, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Във връзка с постъпвали сигнали за образували се нерегламентирани сметища по Републикански път III-609, в участъка Трявна – Царева ливада, констатиране и почистване на същите от общински служители, ръководството на Община Трявна предприе необходимите мерки за предотвратяване на нови в посочения участък.

За проблемът и липсата на предпазна мантинела, която да ограничава свободния достъп до терена, позволяващ изхвърляне на строителни и едрогабаритни отпадъци регулярно във времето, кметът на Община Трявна информира официално директора на ОПУ – Габрово инж. Деян Георгиев.

„Информирам Ви, че в непосредствена близост до Републикански път III-609 в участъка Трявна – Царева ливада, преди разклона за с. Стайновци, често констатираме струпване на строителни отпадъци, които своевременно почистваме. В тази връзка, моля да поставите преградно съоръжение тип мантинела, за да предотвратим повторното образуване на нерегламентирано сметище.“ посочва в официалното си писмо до ОПУ – Габрово кметът на Община Трявна.

Поставената мантинела е с дължина 15 метра. Община Трявна напомня, че е забранено изхвърлянето на строителни и едрогабаритни отпадъци в и извън съдовете за битови отпадъци! Глобата за нарушителите е от 300 до 1000 лв. Сигнали и заявки за извозване се приемат на тел: 0677/624 96.