СРЕЩА С КУЧЕТА ВОДАЧИ И ОБРАЗОВАТЕЛНА КАМПАНИЯ ЗА ДЕЦА ПРОВЕДОХА ФОНДАЦИЯ „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ В ТРЯВНА

май 17, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

ДЕЙНОСТТА БЕ ОСЪЩЕСТВЕНА СЪВМЕСТНО С ОБЩИНА ТРЯВНА 

„Отговорност за отглеждане на домашния любимец“ бе темата на провелата се в Трявна образователна кампания на Фондация „Четири лапи“. Представителите на неправителствената организация в помощ и защита на животните се срещнаха с петокласници от СУ „Петко Р. Славейков“ – гр. Трявна и ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“ – гр. Трявна, с които продължиха своята съвместна дейност, стартирала през изминалата учебна година. Тогава малчуганите бяха в четвърти клас и за първи път имаха възможността отблизо да се запознаят с работата на фондацията.

Децата активно се включиха в образователната кампания и отговаряха правилно на зададените им въпроси от страна на представителите на „Четири лапи“. Събитието, което се проведе на площад „Пенчо Славейков“ в града, отличи и всички участници в предварително обявения конкурс за рисунка на тема „Домашният любимец е част от моето семейство“. Част от петокласниците бяха нарисували и дори показали на снимка своя реален домашен любимец, а други бяха изобразили мечтания такъв.

Грамоти и предметни награди бяха връчени от г-н Росен Ралев – старши експерт „Култура, образование, спорт и здравеопазване“ при Община Трявна, г-жа Юлияна Цанева – специалист „Връзки с обществеността“ при Община Трявна и г-жа Мария Ганчева – представител на Фондация „Четири лапи“.

По време на събитието децата се срещнаха и със спасените кучета Смайли и Кая, които днес са обучени водачи.

Образователната кампания завърши със среща-разговор между фондацията и кмета на Община Трявна, които обсъдиха съвместни бъдещи дейности за кастрация на животни на територията на общината.

Всички рисунки от конкурса „Домашният любимец е част от моето семейство“ ще бъдат изложени на чардака в музей „Старото школо“ към Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство – гр. Трявна до края на месец май.