ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА МАСОВ СПОРТЕН ПРАЗНИК ЩЕ ОБЕДИНИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ В ТРЯВНА

май 22, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

СПОРТНОТО МЕРОПРИЯТИЕ СЕ ОРГАНИЗИРА ОТ ОБЩИНА ТРЯВНА СЪВМЕСТНО СЪС СПОРТНИ КЛУБОВЕ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА И ЩЕ ПРЕМИНЕ ПОД НАДСЛОВ „СПОРТ ЗА ВСЕКИ И ЗА ВСИЧКИ“ 

„Спорт за всеки и за всички“ е отново мотото, което за втора поредна година ще обедини малки и големи на спортен комплекс „Ангел Кънчев“ в Трявна. Водени от любовта към спорта и здравословния начин на живот, събитието се организира от Община Трявна съвместно със спортни клубове – СКЛА „Хаммер-ХВ-Трявна“ ; БК „Зограф“ Трявна; СК „Хикари“ Трявна“; СК по Джудо „Трявна“ ; ФК „Трявна 1922“; ТК „Българов Трявна“ и ШК „Трявна-2001“, детски градини – „Светлина“ – гр. Трявна и „Калина“ – гр. Трявна и училища – ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“ – гр. Трявна и СУ „Петко Р. Славейков“ – гр. Трявна.

Празникът е включен в Общинския план на младежта за 2024 г. и ще се проведе на 23 май 2024 г. /четвъртък/ от 10:00 ч. Начало ще поставят впечатляващите демонстрации на бойни спортове по карате и джудо от треньорите Искрен Иванов и Станислав Бояджиев и физическа загрявка на всички състезатели.

Малчуганите ще бъдат разпределени в отбори по възрастови групи 1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас и ще трябва да покажат най-доброто от себе си в подготвените игри с включени различни спортни компоненти от съответните клубове.

Най-малките спортисти от детските градини ще имат възможността да се запознаят с играта тенис на корт и първите стъпки в нея, които ще им бъдат демонстрирани от треньора на местния отбор Нешо Мостров.

Тази година проявата „Спорт за всеки и за всички“ ще бъде водена от DJ Джорджо, който ще мотивира и забавлява още повече децата. Награждаването на всички участници ще започне в 12:00 ч. със специалното участие на мажоретния състав на Спортна формация „Олимпея“ – гр. Трявна.

Кметът на Община Трявна ще връчи грамоти, плодове и награден фонд за закупуване на спортни пособия на всички детски и учебни заведения за активното им включване в тазгодишния масов спортен празник „Спорт за всеки и за всички“.