ТРАДИЦИОННИТЕ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ В ТРЯВНА ЗАПОЧВАТ НА 01 СЕПТЕМВРИ ТАЗИ ГОДИНА

август 21, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ТЕАТРАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ ПРЕЗ 2023 ПРОДЪЛЖАВАТ ШЕСТ ДНИ И ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ БОГАТА КУЛТУРНА ПРОГРАМА НА МЕСТНАТА СЦЕНА В ТРЯВНА 

От 01 септември до 06 септември 2023 година Трявна отново ще се превърне в сцена на традиционните театрални празници, които и тази година са неизменна част от културната програма на местната власт и ще зарадват жители и гости на града с разнообразни и интересни постановки. Събитието се организира от Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна и е подкрепено от Община Трявна.

Тазгодишната програма стартира на 01 септември 2023 год., /петък/, от 19:00 ч., когато на сцената на НЧ „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна ще излезе Театралната работилница „Феникс“ при НЧ „Просвета 1911“ – гр. Гълъбово с постановката „Мечка и Предложение“ от Антон П. Чехов с режисьор Петър Тосков. Същият състав ще излезе и през съботния ден, когато ще бъде представена и постановката „Нашата червена шапчица“ от 11:00 ч. с вход свободен тогава. Програмата продължава същия ден с  Драматичен театър – Свищов при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ – гр. Свищов, които от 19:00 ч. ще изиграят „Луда трева“ по разкази на Й. Радичков.

Неделният ден ще предложи на публиката в Трявна постановката „Госпожа министершата“ от театрален колектив при НЧ „Пробуда 1928“ – гр. Каспичан, които ще излязат на местната сцена в 19:00 ч.

Традиционните театрални празници продължават в понеделник, 04 септември 2023 год., с постановката „Свекърва“ и постановката „Под чехъл“ на следващия ден. Финал на културното събитие тази година ще постави театралната трупа „БелАрт“ – гр. Белене с изпълнение на „Лудории в съботната вечер“ от Марсел Митоа.

Билети може да закупите от касата на читалището от 23 август 2023 год., сряда. Единична цена за постановка – 5,00 лв., пакетна за всички представления – 24,00 лв.

Очакваме Ви! Заповядайте!