ТРЕВНЕНСКИЯТ СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА ЗАЕ IX МЯСТО НА БАЛКАНСКИТЕ ИГРИ В БЕЛГРАД И ПРЕДСТАВИ ДОСТОЙНО БЪЛГАРИЯ

февруари 9, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

ТОВА Е ПЪРВО МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ НА ДАМЯН В ДИСЦИПЛИНАТА ТЛАСКАНЕ НА ГЮЛЕ, КОЙТО Е ЕДИН ОТ НАЙ-ПЕРСПЕКТИВНИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ НА СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ 

Трявна има пореден повод за гордост! Шампионът на България от Националния шампионат в зала за юноши и девойки под 20 г. и „Спортист на годината“ на Община Трявна за 2023 г. Дамян Йовчев представи изключително достойно страната ни на Балканските игри в Белград, Сърбия. Същите се проведоха в началото на февруари тази година и събраха десетки млади лекоатлети от близо и далеч. Състезателят от СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ участва в дисциплината тласкане на гюле и зае почетното 9 място.

„Състезанието се проведе на 04 февруари тази година и ние сме изключително доволни от представянето на Дамян, за което го поздравяваме! Това бе първото негово международно участие, при което се класира в топ десет на най-добрите в дисциплината тласкане на гюле! Той е един от най-перспективните гюлетласкачи на България в неговата възраст и сме сигурни, че тепърва започва да се развива“, сподели г-н Кристиян Генев – действащ треньор в СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ и председател на комисията по Младежки дейности и спорт към Община Трявна.

Следващото участие на младата спортна надежда ще бъде на 17 и 18 февруари 2024 г. при мъжете на Националния шампионат в зала за мъже и жени.

„След състезанието започваме с активна подготовка за летния сезон, като задачата е Дамян да защити шампионската си титла и на открито! Надяваме се на още много международния участия с най-висока цел – норматив за Световно първенство за юноши под 20 г., което ще се проведе в Перу през месец август тази година“, допълват още от СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“.

Община Трявна също поздравява Дамян Йовчев за високото отличие и му пожелава още много бъдещи успехи, с които да прославя Трявна и България на световно ниво!