ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ДЕТСКИЯ ОБЩИНСКИ КОНКУРС „ВЕЛИКДЕН – ПРАЗНИКЪТ НА ПРАЗНИЦИТЕ“

март 23, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

С наближаването на един от най-големите, светли и важни празници в православния календар – Възкресение Христово наближава и времето за празничните събития, които традиционно Община Трявна организира. Тази година местната власт отново ще излезе с богата програма „От Великден до Гергьовден в Дряново и Трявна“, подготвена съвместно с Община Дряново, след като начало на инициативата бе поставено през изминалата 2022.

Неизменна част от всяка една празнична програма е организирането и провеждането на общински детски конкурси, с които Община Трявна се стреми да предизвика и развие творчеството у малчуганите и да ги поощри за тяхното старание. Заедно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и на този Великден, местната власт ще търси най-добрите сред най-добрите.

Общинският конкурс „Великден – празникът на празниците“ се провежда в две категории – „презентация“ и „картичка“. Участие могат да вземат всички деца и ученици от детски и учебни заведения на територията на Община Трявна, които ще бъдат разпределени в три възрастови групи:

 • I-ва възрастова група – деца от детски градини;
 • II-ра възрастова група – ученици от I до IV клас;
 • III-та възрастова – ученици от V до VIII клас

Участниците могат да се включат в конкурса с едно произведение във всяка една от двете категории.

Задължително условие е презентациите и картичките да бъдат обвързани с празника Великден и възрожденска Трявна.

Категория „ПРЕЗЕНТАЦИЯ“ 

 • Изработване на презентация, включваща великденски (пролетни) обичаи, великденски традиции, ритуали, история, Великден в Трявна;
 • Видео формат – по избор;
 • Участниците трябва да приложат текстов документ, съдържащ име и фамилия, навършени години, клас, училище, населено място на местоживеене и телефон за връзка (на участника или на родител/настойник);
 • Презентациите трябва да бъдат изпратени на имейл адрес: yuliyana.tsaneva@tryavna.bg за конкурса „Великден – празникът на празниците“.

Категория „КАРТИЧКА“

 • Изработване на картичка, включваща великденски (пролетни) обичаи, великденски традиции, ритуали, Великден в Трявна;
 • Формат на картичката – лист А4, сгънат на две с интересен дизайн;
 • Материали, техника на изработване и празнично пожелание – по избор;
 • Участниците трябва да приложат име и фамилия, навършени години, клас, училище, населено място на местоживеене и телефон за връзка (на участника или на родител/настойник);
 • Изпращане до Деловодството на Община Трявна, ул. „Ангел Кънчев“ №21 за конкурса „Великден – празникът на празниците“.

Краен срок за участие в конкурса „Великден – празникът на празниците“: 17 април 2023 год. 

Обявяване на резултатите: 21 април 2023 год. 

Тричленно жури ще подбере и оцени най-добрите творби на участниците в двете направления. Наградите ще бъдат връчени от кметът на Община Трявна след великденските празници.

Пожелаваме успех на всички участници!