ОБЩИНА ТРЯВНА Е ВКЛЮЧЕНА В НАЦИОНАЛНОТО ДОПИТВАНЕ ЗА ДОМАШНИТЕ ХРАНИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО

март 23, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ЖЕЛАЕЩИТЕ МЕСТНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ МОГАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В НАЦИОНАЛНОТО ДОПИТВАНЕ КАТО ПОПЪЛНЯТ ОНЛАЙН АНКЕТА ИЛИ ПОСЕТЯТ НА МЯСТО ОБЩИНА ТРЯВНА 

Във връзка със създадената работна група от Министерството на земеделието, чиято задача е разработване на законодателно предложение за специфичните изисквания при производство на малки количества храни в домашни условия, Община Трявна информира всички заинтересовани граждани, че населените места от региона са включени в националното допитване, обявено от земеделското министерство. В изготвянето на проектонаредба за производство на домашни храни участват общо 55 общини.

Според експертите този начин на производство има голямо значение за опазване на гастрономическото богатство на страната, както и за подобряване на кулинарната и вкусовата култура. Очакваните резултати от прилагането на разпоредбите са стимулиране на производство на храни в домашни условия, както и гарантиране на по-ефективен контрол при спазването на разписаните правила за производство и продажба на безопасни храни, допълват още от Министерството на земеделието.

Желаещите да осъществяват дейност по проекта на Наредба за специфичните изисквания при производство на малки количества храни в домашни условия могат да се включат в допитването като попълнят следната анкета тук: https://tinyurl.com/BGdomhran.

Линкът може да се намери и на страницата на Министерството на земеделието: Рамкова програма за местни традиционни и регионални традиционни продукти за периода 2022 – 2032 г. 

Заинтересованите граждани, които нямат възможност да попълнят формуляра самостоятелно могат да го направят и на място в Община Трявна, ул. „Ангел Кънчев“ №21, до 12:30 ч. на 31 март 2023 год. /петък/. Отговорно лице: Стела Манева – старши специалист „Селско и горско стопанство“, тел.: 0898645093.