ВПУСНЕТЕ СЕ В ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО „ОБИКОЛКА ОКОЛО ТРЯВНА“ 2024

юли 10, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

СПОРТНОТО СЪБИТИЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 05 ОКТОМВРИ 2024 И ОТНОВО ЩЕ СЪБЕРЕ В ТРЯВНА ЛЮБИТЕЛИ КОЛОЕЗДАЧИ И БЕГАЧИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА 

„Обиколка около Трявна“ е едно от утвърдените спортни събития в календара на Община Трявна, което през последните години придобива все по-голяма популярност сред любителите на планинските маратони. Изданието през 2024 година отново ще събере колоездачи и бегачи от цялата страна и ще предложи красиви планински маршрути, спиращи дъха гледки и едно невероятно изживяване в сърцето на Балкана – Трявна. Участието в него е напълно безплатно и се организира от група ентусиасти и доброволци, които обичат свободата, спорта и природата и са подкрепени от Община Трявна.

Събитието ще се проведе на 05 октомври 2024 г. /събота/, като изданието надгражда своите мащаби – освен традиционното трасе с дължина 24 км и 800 + денивелация, тази година има и второ такова с дължина 30 км и 1100 + денивелация. Сборният пункт отново ще бъде на паркинга на комплекс „Бръшлян“, а началният час за колоездачите – 10:00 ч. Бегачите ще стартират 15 минути по-късно. Финал за всички – площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна.

„Обиколка Около Трявна е спортно събитие, което не преследва комерсиални или състезателни цели. Целта на всеки участник е да премине трасето, което обикаля около Трявна, като избира бягане или колоездене. За тази цел се грижим за маркировката и подкрепителните пунктове. Участието в събитието е без записване и такса“, споделят главните организатори на събитието.

Актуална информация относно маркиране на трасетата, подкрепителни пунктове, GPS тракове и цялостна организация ще откриете в официалната FB група на „Обиколка около Трявна“ ТУК , както и на създаденото събитие ТУК.

Снимки: Архив, Димитър Сотиров