КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ОСИГУРИ НОВИ ТОПКИ ЗА ФК „ТРЯВНА 1922“, ЧРЕЗ ИЗДЕЙСТВАНО ДАРЕНИЕ

юли 9, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА ТРЯВНА И МЕСТНИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ ИЗКАЗВАТ СВОИТЕ ИСКРЕНИ БЛАГОДАРНОСТИ КЪМ ДАРИТЕЛЯ, ПОЖЕЛАЛ ДА ЗАПАЗИ АНОНИМНОСТ 

Футболен клуб „Трявна 1922“ получи дарение от 95 топки за всички детски формации и представителния мъжки отбор на клуба. Спортните пособия са осигурени след проведени разговори от страна на кмета на Община Трявна с дарител, пожелал да запази анонимност. Раздаването на новите топки бе съчетано с провеждането на приятелски футболни срещи между децата, набори 2016, 2015, 2014, 2013, 2012 и 2011, което се превърна в един истински спортен празник за футболистите на ФК „Трявна 1922“, техните треньори и родители.

„Първо искам да благодаря на дарителя, който също така като мен взе присърце нуждата от осигуряването на нови топки за целия клуб, за нашите деца, които всяка седмица идват тук да тренират и да показват своята страст и любов към един от най-обичаните спортове по целия свят – футболът! Това са едни от първите стъпки в подкрепа на отбора в Трявна, като следващата ще бъде осигуряването на нови екипи! Благодаря на треньорите и на родителите за безрезервната опора, която винаги оказват на своите деца и вярвам, че заедно ще постигнем още много бъдещи успехи“, сподели в началото на празника кметът на Община Трявна, след което раздаде на всяка гарнитура новите футболни топки. Своите благодарности с пожелания за бъдещ успех на всички играещи изказа на място и председателят на ФК „Трявна 1922“ г-жа Юлияна Цанева.

Развълнувани, децата споделиха, че са изключително доволни от играта с новите спортни пособия и нямат търпение за следващите тренировки с тях. Празникът завърши с вкусна почерпка, осигурена също от дарители, подкрепящи развитието на футбола в Трявна, а именно г-н Валентин Христов – председател на комисията по женски футбол към БФС и сладкарница „Елдико“ – гр. Трявна.

Освен новите футболни топки, ФК „Трявна 1922“ получи и нови две медицински чанти. В най-кратки срокове се очаква да пристигне и официалната мачова топка на Европейското по футбол 2024 за мъжкия отбор на клуба.