ЗА ПЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА В ТРЯВНА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ СЕМЕЙНИЯ ФЕСТИВАЛ „FUN НАВЪН“

август 4, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ТАЗИ ГОДИНА ТРИДНЕВНИЯТ ФЕСТИВАЛ Е НАСИТЕН С РАЗНООБРАЗНИ СЪБИТИЯ И ОТНОВО ЩЕ ПРИВЛЕЧЕ МАЛКИ И ГОЛЕМИ В СЪРЦЕТО НА КИТНА ТРЯВНА 

За пета поредна година в Трявна ще се проведе любимия на малки и големи семеен фестивал „Fun Навън“. Тазгодишното издание, /11-13 август 2023 год./, предвещава богата и изключително разнообразна програма, наситена с много съпътстващи събития, музика, кино на открито, турнири и още, и още. Негов главен организатор е г-жа Маргарита Симеонова от Сдружение „Свят на бъдещето“ и Фондация „Серендипия“ и действащ общински съветник през настоящия мандат. Семейният фестивал се провежда с финансовата подкрепа на Община Трявна.

„Fun Навън е семеен фестивал, чиято мисия е да изкара малки и големи и големи на открито. Същевременно с това желаем да популяризираме различни форми на изкуство, да стимулираме хората към природосъобразен и здравословен начин на живот. Програмата включва разнообразни дейности, които са едновременно развлекателни, но и образователни и информативни. Организираме и малък „Базар за ръчно творчество и чисто производство“, защото вярваме, че в основата на устойчивото развитие е подкрепата към местното производство и занаяти“, сподели главният организатор на събитието в интервю за Българска телеграфна агенция.

Летният семеен фестивал „Fun Навън“ 2023 ще предложи на своите гости интересни занимания на открито като рисуване с пирограф на горски табели, сътворяне на капан за сънища, щахматен турнир, кино край реката през първия ден от своето стартиране и ще продължи с йога в парка, представяне на метода ментална аритметика, метода за рисуване с ютия, творчество, ателиета, лекции, гимнастика чрез метода Active Sitting, арт-терапия и др. Съпътстващите събития са позиционирани в парка зад НЧ „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна.

Музикалната програма на феста ще представи работилница за народни танци, а на сцената пред сградата на народното читалище в града ще се изявят гласовитата Стела Георгиева /STELLAR/, DeadAhead, Ep Голям, които ще допринесат за още по-доброто настроение на всички присъстващи.

За провеждането, и тази година, на семейния фестивал „Fun Навън“ помагат десетки доброволци, на възраст от 10 до 30 години, както и такива по програма Европейски корпус за солидарност от Хърватия, Украйна, Грузия, Египет, Италия и Турция, споделят още организаторите на събитието.

Очакваме Ви! Заповядайте!

С пълната програма на „Fun Навън“ 2023 може да се запознаете тук:

Повече информация за всички предстоящия събития по време на „Fun Навън“ 2023 може да откриете на FB страницата на феста ТУК.