ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ 60-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА БИСЕРКА ПЕТРОВА-ХУДОЖНИК И ДЪЛГОГОДИШЕН ПРЕПОДАВАТЕЛ В НГПИ „ТРЕВНЕНСКА ШКОЛА“

август 2, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес казваме „Честит рожден ден!“ на г-жа Бисерка Петрова – художник и дългогодишен преподавател в НГПИ „Тревненска школа“. Талантът й се проявява в редица самостоятелни изложби в България, както и в редица регионални, национални и международни такива.

*През 2003 г. тя печели награда за рисунка в 16-то международно биенале на хумора и сатирата в Габрово с творбата си „Шапка за душевно равновесие”. Нейни картини са притежание на частни колекции и галерии в България, Швейцария, Англия, Италия, Япония и Германия.

Кметът на Община Трявна и целият екип на ОА Трявна поздравяват г-жа Бисерка Петрова и й пожелават най-вече здраве и още много поводи за вдъхновение!

Източник на информация: Галина Иванова, Тревненски бУдил
Снимка: Тревненски бУдил

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаема г-жо Петрова,

Днешният ден е специален за Вас и за всички, които Ви познават и са се докосвали през годините до Вашите творчество, знания, житейски и професионални умения. Днешният ден е Вашият рожден ден! За мен е изключителна чест и удоволствие да Ви поздравя по случай 60-годишния Ви юбилей и да Ви пожелая от все сърце най-вече да бъдете здрава и благословена!

Вие сте яркият пример за един достоен съвременен последовател на старите тревненски майстори, прославили България надлъж и нашир с постиженията на Тревненската възрожденска школа. Вие сте яркият пример за художник, който рисува преди всичко със сърцето и душата си и превръща картините си в български народни приказки. Вие сте яркият пример за дългогодишен преподавател в редиците на Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“, който никога не спира да развива таланта у даровитите ни деца и да им показва правилния път, по който да продължат своето израстване.

Затова днес, преди всичко, аз Ви благодаря! За отдадеността, любовта към изкуството и българското, което носите у себе си още от дете! Вярвайте, обичайте и не спирайте да се усмихвате!

Бъдете здрава! Честит празник!

 

 С уважение,

СИЛВИЯ КРЪСТЕВА
Кмет на Община Трявна