ИДЕЯТА ЗА ЗАКРИТА ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКА ПИСТА В ОБЩИНА ТРЯВНА БЕ РАЗГЛЕДАНА ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ В ПЛАЧКОВЦИ

март 7, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

МЯСТОТО И РАЗМЕРИТЕ НА ПИСТАТА БЯХА ОБСЪДЕНИ НА ТЕРЕН НА РАБОТНА СРЕЩА ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

 След като в началото на годината между кмета на Община Трявна, представители на Спортен клуб по лека атлетика „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ и председателя на Българската федерация по лека атлетика бяха обсъдени вариантите за изграждане на закрита лекоатлетическа писта в Трявна, през изминалата седмицата темата отново бе повдигната на дневен ред. Заедно с президента на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ – Стара Загора и в присъствието на арх. Пламен Трифонов, председателят на Общински съвет Трявна, кметът на кметство Плачковци, общинските съветници г-жа Мария Пенева и г-н Кристиян Генев, който е и треньор в местния лекоатлетически клуб в Трявна, директорът на Дирекция „Териториално и селищно устройство“ при Община Трявна и архитектът на Община Трявна огледаха подходящия терен за изграждане на пистата, който е общинска собственост.

Мястото е с приблизителна площ 11 дка и се намира в близост до основното училище в Плачковци. Припомняме, че първоначалната идея за изграждане на закрита лекоатлетическа писта бе заложена в района на т. нар. Етнографски комплекс в Трявна, но впоследствие тя бе променена. На последното заседание на Общински съвет Трявна, в бюджета на Община Трявна бяха гласувани и приети 42 000 лв. за проектиране на подобно спортно съоръжение именно в Плачковци.

На място стана ясно, че имотът е достатъчно голям за изграждане на закрита права лекоатлетическа писта с прилежащ към нея паркинг. Аргументите бяха изложени и пред кмета на Община Трявна на последвала работна среща при него.

„Ние трябва да използваме тези възможности, а Вие вече сте минали пътя с изграждането на подобно съоръжение в Стара Загора. Имаме традиции в леката атлетика, успехи и се стремим да подпомагаме цялостната спортна дейност в общината. Стремим се да осигурим място за тренировки и на другите спортове – футбол, баскетбол. Да има вторични ефекти и ще разчитаме на Вас да изпращате клубове за тренировки при нас!“, сподели по време на работната среща кметът г-н Денчо Минев.

Президентът на спортния клуб по лека атлетика „Берое“ – Стара Загора г-жа Емилия Драгиева подчерта, че един от ключовите моменти за постигане на големи резултати е добрата работа между местната власт и клуб и поздрави кметът на Община Трявна за подкрепата, която оказва на този сектор.

Обсъдени бяха възможни варианти за изграждане на допълнителна зала за нуждите на футбола към съоръжението на закритата лекоатлетическа писта, както и варианти за осигуряване на необходимото отопление. Спортът в Община Трявна може да бъде надграден и с разкриване на профилирани паралелки към училищата, дискутираха още присъстващите по време на срещата.