КЛУБЪТ НА ТУРИСТИТЕ – ВЕТЕРАНИ В ТРЯВНА ОРГАНИЗИРА ИЗЛЕТ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА БИЛКИТЕ – ЕНЬОВДЕН

юни 15, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Наближава един от най-красивите, цветни и в същото време магични летни празници, посветен на билките и тяхната лековита сила – Еньовден. По традиция всяка година клубът на туристите – ветерани в Трявна „Старият бук“ организира излет до заслона на ЖП спирка „Бъзовец“, който се провежда в деня на празника – 24 юни.

„Имаме удоволствието да поканим всички желаещи да се включат в традиционния излет, който организираме до заслона на ЖП спирка „Бъзовец“ всяка година навръх Еньовден. Обещаваме много приятни емоции, весело настроение и запомнящи се моменти. Обядът ще е на открито с начален час 11:00 ч.“, информират още от клубът на туристите – ветерани „Старият бук“.

По желание включилите се в излета ще могат да се изкачат до връх Бъзовец или връх Кръстец.

Община Трявна тази година също организира богата програма по повод Еньовден, който ще бъде отбелязан съвместно със семеен хотел „Сокай“ – гр. Трявна. По традиция празникът ще започне в ранните часове на 24 юни със сутрешно бране на лековитите билки и ще продължи на площад „Капитан дядо Никола“ с раздаване на ароматен чай и фолклорна програма с начален час 10:00 ч.

И тази година, кулминация на празника във възрожденския град ще постави кръшно самодивско женско хоро, което ще бъде поведено от кметът на Община Трявна във водите на река Тревненска. Припомняме, че подобно отбелязване на Еньовден е единствено по рода си у нас.

Очаквайте допълнително информация на официалния сайт на Община Трявна – www.tryavna.bg, както и на двете ни официални FB страници – „Община Трявна“ и „Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна“.

Очакваме Ви заедно да споделим този прекрасен и цветен летен празник!

Заповядайте!