КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА БЕ УВАЖЕН ОТ ШВЕЙЦАРСКИЯ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ТРЯВНА ТОМАС ДРАЙЕР

август 2, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

РАБОТНАТА ВИЗИТА БЕ НЕОЧАКВАНА И ПРИЯТНО ИЗНЕНАДА КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА, КОЙТО ПРИВЕТСТВА С НАЙ-ТОПЛИ ЧУВСТВА ПОЧЕТНИЯ ГРАЖДАНИН НА ТРЯВНА 

През изминалите дни кметът на Община Трявна проведе работна среща с г-н Томас Драйер – удостоен със званието „Почетен гражданин на Трявна“ през 2004 година въз основа на установеното 10-годишно сътрудничество между Трявна и швейцарския град Бриенц. През 2024 год. почетното гражданство ще навърши 20 години, а сътрудничеството между Трявна и Бриенц – 30 години. Визитата не бе планирана и приятно изненада г-жа Силвия Кръстева, която приветства с „Добре дошли!“ г-н Драйер и неговата дъщеря.

„Радвам се, че мога да Ви приветствам с „Добре дошли!“ в нашия прекрасен възрожденски град и да Ви пожелая едно приятно, ползотворно и наситено с весели емоции изживяване тук. Щастлива съм, че Трявна и Бриенц имат установено ползотворно сътрудничество, което заедно можем да развиваме във времето!“, сподели в началото на срещата кметът на Община Трявна.

Г-жа Силвия Кръстева подчерта своите добри впечатления от визитата си в Швейцария и допълни, че страната ни има какво да почерпи като знания и работещи практики от тяхна страна.

„Радвам се, че установихме контакти между двете специализирани училища за художествени занаяти от Трявна и Бриенц и успяхме да обменим опит на разменни начала с наши възпитаници, които гостуваха при Вас и швейцарски майстори дърворезбари, които посрещнахме тук по време на нашите Дни на дърворезбата тази година. Подобни визити наистина са изключителни полезни и за нас е важно съхраняването, предаването и развитието на традициите, които са с многовековна история и ни отличават със своята автентичност и възрожденски дух!“, коментира още кметът на Община Трявна по време на работната визита с швейцарския почетен гражданин на Трявна.

От своя страна г-н Томас Драйер поздрави ръководството на Община Трявна за постигнатите резултати и не скри приятното си впечатление от развитието на града, което вижда в момента.

„Дойдохме на разходка в Трявна буквално в точното време. Виждам много нови реализирани проекти и градът за мен наистина се издига. Поздравления и нека този Ваш ентусиазъм никога да не стихва.“, пожела почетният гражданин на Трявна и допълни, че местната власт трябва да продължава да търси начини за инвестиции в населените места тук, с което да предлага още повече работни места.

В края на работната среща двете страни си размениха подаръци в знак на уважение и си пожелаха най-вече здраве, просперитет и още много бъдещи успехи в личен и професионален план.