ТРЯВНА КАЗА „НЕ“ НА НАСИЛИЕТО В ПОДКРЕПА НА ОБЕЗОБРАЗЕНОТО 18-ГОДИШНО МОМИЧЕ ОТ СТАРА ЗАГОРА

август 2, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ДЕСЕТКИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ГРАДА ПОДКРЕПИХА МИРНОТО ШЕСТВИЕ, КОЕТО ПРЕМИНА ОТ РАЙОННИЯ СЪД ДО ПЛОЩАД „ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ“ В ТРЯВНА

Трявна каза „НЕ“ на насилието и активно се включи в обявеното национално шествие в подкрепа на обезобразеното 18-годишно момиче от Стара Загора. Десетки жители и гости на града се събраха в парка пред Районен съд – Трявна и изразиха своята съпричастност към възстановяването на физическото и психическо здраве на пострадалата, както и настояха за сериозни законодателни промени у нас.

Припомняме, че 18-годишната Дебора бе зверски нарязана с макетно ножче от приятеля си в края на юни месец, а случаят бе разгласен от нейни приближени. След нападението момичето е с над 400 шева, обръсната глава и множество наранявания по цялото тяло. Масовото недоволство и една от основните причини за десетки шествия в цялата страна бе заключението на Окръжен съд – Стара Загора, в което се посочва, че пострадалата е с „лека телесна повреда“ и уврежданията не застрашават живота й.

В понеделник, 31 юли 2023 год., под надслов „Трявна казва „НЕ“ на насилието“ десетки жители и гости на града преминаха по пешеходната зона до площад „Капитан дядо Никола“ и достигнаха до площада пред Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна. Своята съпричастност изрази и ръководството на Община Трявна.

Масовото недоволство и ясно изразената подкрепа в процеса на възстановяване на 18-годишното пострадало момиче продължават в цялата страна. Работата по случая също продължава.

Снимки: Община Трявна, Димитър Сотиров