КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ВРЪЧИ ВИСОКО ОТЛИЧИЕ НА РЪКОВОДИТЕЛЯ НА ВГ „АЛГАРА“

юли 19, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ПРИЗЪТ Е ИЗПРАТЕН ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА СТАРОПЛАНИНСКИ СЪБОР „БАЛКАН ФОЛК“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, С КОЙТО СЕ ЗАСВИДЕТЕЛСТВА ОСЪЩЕСТВЕНОТО ОТ ВГ „АЛГАРА“ ДЕЛО НА РОДОЛЮБИЕ ПО ВРЕМЕ НА ФОЛКЛОРНИЯ ФЕСТИВАЛ В СТАРАТА СТОЛИЦА 

Днес, 19 юли 2023 год., кметът на Община Трявна имаше честта официално да връчи свидетелство за „Осъществено дело на родолюбие“ на художествения ръководител на Вокална група „Алгара“ при Народно читалище „Съединение – 1933“ – с. Кисийците г-жа Мая Рачева. Високото отличие се присъжда от организаторите на XXVI Старопланински събор „Балкан фолк 2023“, който тази година се проведе в старата столица Велико Търново от 11 до 15 май и събра повече от 120 000 певци, музиканти и танцьори от всички краища на България, както и от 18 други европейски държави.

„С настоящето писмо Ви молим да изкажете нашите благодарности на г-жа Мая Рачева – художествен ръководител на Вокална група „Алгара“ при НЧ „Съединение-1933“ – с. Кисийците, чийто колектив се представи достойно на XXVI Старопланински събор „Балкан фолк 2023″. Молим Ви по подходящ начин да й връчите приложеното свидетелство за реално осъществено родолюбие. Нейният труд, талант и почит към традициите заслужават признание.“, посочва председателят на фолклорния събор г-н Калоян Николов в официалното си писмо, изпратено до кмета на Община Трявна.

Г-жа Силвия Кръстева поздрави ръководителя на ВГ „Алгара“ за получения приз и изказа своите искрени благодарности за дейността, която осъществява групата и постиженията, с които продължават да прославят възрожденска Трявна.

В свидетелството за „Осъществено дело на родолюбие“ се посочва още, че „Преминалите през векове и хилядолетия песни, танци и обичаи формират корените и духовния образ на нацията, а съвременните им изпълнения са мост към достойно бъдеще на народа ни. Зад нас е паметта на предците ни, пред нас са очите на децата!“.

Община Трявна още веднъж поздравява ръководителя на ВГ „Алгара“ и пожелава на целия колектив здраве и много нови бъдещи успехи.