МАСОВ СПОРТЕН ПРАЗНИК ОБЕДИНЯВА МАЛКИ И ГОЛЕМИ В ТРЯВНА ПОД НАДСЛОВ „СПОРТ ЗА ВСЕКИ И ЗА ВСИЧКИ“

май 23, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

СПОРТНАТА ПРОЯВА СЕ ОРГАНИЗИРА ОТ ОБЩИНА ТРЯВНА СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА СДРУЖЕНИЕ „ПРОМЯНАТА Е В ТЕБ“ И СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ ОТ ОБЩИНА ТРЯВНА В ЛИЦЕТО НА СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“; БК „ЗОГРАФ“ ТРЯВНА; СК „ХИКАРИ“ ТРЯВНА; СК ПО ДЖУДО „ТРЯВНА“; ФК „ТРЯВНА 1922“ И ТК „БЪЛГАРОВ“ – ТРЯВНА

Община Трявна съвместно със Сдружение „Промяната е в теб“ и спортни клубове СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“; БК „Зограф“ Трявна; СК „Хикари“ Трявна; СК по Джудо „Трявна“; ФК „Трявна 1922“ и ТК „Българов“ – Трявна организират първия по рода си масов спортен празник за малки и големи в Трявна. Проявата ще се проведе на 25 май 2023 год. /петък/ на спортен комплекс „Ангел Кънчев“ в града и ще премине под надслов „Спорт за всеки и за всички“.

Празникът е включен в Общинския план за младежта – 2023 год. и е обвързан с издадената от Министърът на образованието и науката Заповед за провеждането на задължителни спортни прояви на 25 май тази година.

Целта е да се популяризира спорта сред децата и те да се приобщят към активния начин на живот чрез подобна масова проява на различни видове спортни дейности в Трявна. Радвам се, че можем да организираме и реализираме такъв празник при нас, защото всички знаем, че спортът е здраве и ние сме тези, които трябва да изграждаме спортна култура и дисциплина у младото поколение. Благодаря на всички спортни клубове на територията на Община Трявна, които се отзоваха и приеха присърце идеята за този празник, както и на всички общински училища, които ще вземат участие в предстоящата проява в петък.“, коментира кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Спортният празник ще започне точно в 09:00 ч. с масов пешеходен преход от площад „Капитан дядо Никола“ по старинната улица „Петко Славейков“ до спортен комплекс „Ангел Кънчев“ в Трявна. Участие в него ще вземат ученици от 1 до 12 клас от учебни заведения на територията на общината, както и представители на Сдружение „Промяната е в теб“ и спортните клубове в лицето на СКЛА „ХАММЕР-ХВ-Трявна“; БК „Зограф“ Трявна; СК „Хикари“ Трявна; СК по Джудо „Трявна“; ФК „Трявна 1922“ и ТК „Българов“ Трявна.

Кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева официално ще открие спортния празник в 09:30 ч. на стадион „Ангел Кънчев“, след което започват впечатляващите демонстрации на бойни спортове от треньорите Искрен Иванов и Станислав Бояджиев и физ загрявката на състезателите в игрите.

Малчуганите ще бъдат разпределени в отбори по възрастови групи 1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас и ще трябва да покажат най-доброто от себе си в подготвените игри с включени различни спортни компоненти. Финално щафетно бягане /4 х 50 м/ пък ще покаже кой училищен отбор е най-бърз в Община Трявна в отделните възрастови групи.

„Спорт за всеки и за всички“ ще продължи с приятелска футболна среща между малчуганите от ФК „Трявна 1922“, които ще изиграят две полувремена от 15 минути на втория тренировъчен терен на стадион „Ангел Кънчев“. Непосредствено до тях любителите на тенис на корт ще могат да се включат в демонстрациите от ТК „Българов“ – Трявна, чиито треньор и състезатели ще показват тънкостите на този вид спорт.

За своето активно участие и любов към спорта всички деца и учебни заведения ще бъдат наградени от кмета на Община Трявна в 12:00 ч. на стадион „Ангел Кънчев“. Освен грамоти, всяко училище ще получи спортни пособия за използване в часовете по физкултура и спорт на учениците.