НАД ШЕСТ ТОНА ОТПАДЪЦИ СЪБРА ОБЩИНА ТРЯВНА ЗА КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

септември 27, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес отправяме поглед към тазгодишното издание на най-мащабната еко инициатива у нас „Да изчистим България заедно“, която бе организирана за десета поредна година в цялата страна от bTV Media Group. Седмица след нейното провеждане равносметката е повече от впечатляваща: стотици хиляди малки и големи доброволци, тонове събрани отпадъци, хиляди почистени нерегламентирани сметища.

Като отговорна и подкрепяща подобен тип еко инициативи, Община Трявна и тази година активно се включи в кампанията. Своят добър пример и грижа към околната среда показаха общо тридесет служители на общинска администрация, както и местни жители, които в продължение на часове събираха отпадъци от предвидените за почистване локации на територията на общината:

  • Района около чешма „Боряна“, с. Престой;
  • Района около микроязовир „Трявна“;
  • Района около местен водоизточник „Чучура“;
  • Района около местен водоизточник „Козела“;
  • Района около ул. „Бедек“, гр. Трявна.

Доброволците успяха да съберат общо 6160 кг нерегламентирано изхвърлени различен тип отпадъци, с което допринесоха за почистването на посочените райони и чистотата на околната среда в Община Трявна.

Събраното количество е предадено на Регионално депо за отпадъци в Габрово.

Чистотата и опазването на природата е отговорност на всеки един от нас. Нека заедно полагаме усилия и се грижим за околната среда, нейната красота и приветлив вид.

Благодарим Ви!