НАДПРЕВАРА ЗА НАЙ-ЗДРАВО ВЕЛИКДЕНСКО ЯЙЦЕ ОРГАНИЗИРА ОБЩИНА ТРЯВНА

април 12, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

СЪБИТИЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НАВРЪХ ВЕЛИКДЕН И Е ЧАСТ ОТ ОБЩАТА ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА „ОТ ВЕЛИКДЕН ДО ГЕРГЬОВДЕН В ДРЯНОВО И ТРЯВНА“

Община Трявна приканва всички малки и пораснали малчугани да се включат в тазгодишната надпревара за най-здраво великденско яйце! Събитието ще се проведе навръх най-големия християнски празник Възкресение Христово, 16 април 2023 год., на площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна и ще отличи борецът сред великденските яйца.

В състезанието могат да участват деца и младежи до 18 години. Записването ще се състои на място от 14:00 ч. до 15:00 ч., като всеки участник носи великденското яйце, с което е решил да се бори. Първенецът ще бъде отличен от кмета на Община Трявна и ще грабне голямата награда – ваучер за спортни стоки на стойност 100 лв. Предвидени са още грамоти и награди за класиралите се на второ и трето място.

Забавната надпревара ще се проведе паралелно с детския великденски празник, който са подготвили аниматорите от Държавен куклен театър – Габрово специално за всички присъстващи малчугани и техните родители. Точно в 16:00 ч. започва и големият великденски концерт, организиран от Община Трявна и Тревненска духовна околия с участието на деца от ДГ „Светлина“ – Тряна, ДГ „Калина“, Неделното училище към Тревнеска духовна околия, Детска вокална група „Бърборани“ с ръководител Мая Рачева и Детска вокална група по народно пеене с ръководител Николина Кирилова към НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – Трявна.

През цялото време, на площада пред народното читалище в Трявна, ще се провежда и благотворителен великденски базар, със събраните средства от който ще бъде подпомогната дейността на Неделното училище. На разположените маси жителите и гостите на града ще открият най-различни красиво украсени великденски яйца, сувенири, картички, изработени с много любов от децата на Неделното училище и представителите на Социалните услуги в общността и Сдружение „Цветница“.

Припомняме, че съпътстващите събития са част от общата празнична програма на Община Трявна и Община Дряново – „От Великден до Гергьовден в Дряново и Трявна“, кото местните власти за поредна година организират.

Обещаваме Ви много положителни и зареждащи емоции, смях и забавление и Ви приканваме заедно да отпразнуваме най-светлият християнски празник Възкресение Христово!