ОБЩИНА ТРЯВНА ОБЛАГОРОДИ НОВАТА ПАРКОВА АЛЕЯ В ЕТНОГРАФСКИЯ КОМПЛЕКС ДО КООПЕРАТИВНИЯ ПАЗАР В ТРЯВНА

юни 22, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПОДПОРНА СТЕНА ПО ПОРЕЧИЕТО НА РЕКА ТРЕВНЕНСКА И ОБОСОБЯВАНЕТО НА МОДЕРНА ПАРКОВА АЛЕЯ, СВЪРЗВАЩА ЦЕНТРАЛНАТА УЛИЦА „АНГЕЛ КЪНЧЕВ“ С КООПЕРАТИВНИЯ ПАЗАР, СА СРЕД НАЙ-НОВИТЕ ИНФРАСТРУКТУРНИ ОБЕКТИ В ГРАДА

Красиви кашпи с цветя, нови пейки за отдих, чистота и зеленина. Така изглежда модерната паркова алея в Етнографския комплекс в Трявна, която Община Трявна обособи заедно с изграждането на подпорна стена по поречието на река Тревненска. Пешеходната алея е сред последните реализирани инфраструктурни обекти от страна на местната власт и вече се използва от жители и гости на града, които имат лесен и удобен достъп от главната улица „Ангел Кънчев“ до кооперативния пазар в Трявна.

„Изключително сме доволни и щастливи, че облагородяването на парковото пространство в района на Етнографския комплекс в Трявна вече е факт. Успяхме да подобрим озеленяването на площта там, което беше сред основните ни приоритети, както и успешно да завършим изграждането на така необходимата подпорна стена по поречието на река Тревненска с обособяването на тази красива пешеходна алея. Осигурили сме необходимото осветление, нови кошове за отпадъци, нови пейки за отдих, облагородихме оградата с цветни кашпи и се радвам, когато виждам, че съоръжението е от полза за местните жители и гости на града. Семейства с деца се разхождат там, удобна е и за всички хора, тъй като алеята достига до кооперативния ни пазар и улеснява достъпа до него, бих казала, че действително е едно приятно и спокойно място за почивка и отдих.“, сподели кметът на Община Трявна по повод облагородяването на парковото пространство в района на Етнографския комплекс в града.