В НАВЕЧЕРИЕТО НА ЕНЬОВДЕН: СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЩНОСТТА ОТБЕЛЯЗАХА ПРАЗНИКА НА БИЛКИТЕ С БОГАТА ПРОГРАМА И МНОГО НАСТРОЕНИЕ

юни 23, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА УВАЖИ СЪБИТИЕТО И ПОЗДРАВИ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПО СЛУЧАЙ ПРЕДСТОЯЩИЯ ЛЕТЕН ПРАЗНИК 

Остават броени часове до настъпването на един от най-красивите и мистични летни празници в българския календар – Еньовден, известен още като празникът на билките. В неговото навечерие днес, 23 юни 2023 год., екипът и потребителите на Социалните услуги в общността го отбелязаха с богата програма, много настроение и веселие в най-новата Многофункционална зала на центъра. Официален гост на събитието бе кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която поздрави потребителите и им пожела да бъдат най-вече здрави и все така лъчезарни и усмихнати.

„Радвам се, че за пореден път съм тук сред Вас и имам честта да Ви поздравя по повод предстоящия Еньовден – един от най-красивите ни летни празници, свързан с лечебната сила на билките, слънцето и водата. Радвам се, че винаги Ви виждам така усмихнати и лъчезарни, което говори само по себе си, че тук наистина се грижат добре за Вас и аз искрено благодаря на целия екип на Социалните услуги в общността. Бъдете най-вече здрави, щастливи и усмихнати!“, заяви в своето поздравление кметът на Община Трявна.

Здраве и благоденствие пожела и директорът на Социалните услуги в общността г-жа Тотка Димитрова, която също поздрави потребителите на социалните услуги по случай предстоящия празник на билките. За доброто настроение на всички се погрижиха талантливите дами от Вокална група „Веселите детелинки“, които под музикалния съпровод на акордеон зарадваха присъстващите с изпълнения на фолклорни песни.

Последва забавна игра с изсушени билки и подправки, които провериха знанията на потребители и гости доколко добре познават лековитите растения.

Ароматен билков чай, домашни сладки и провиране през голям Еньовски венец за здраве поставиха край на днешния празник в Социалните услуги в общността.

Припомняме, че утре, 24 юни 2023 год., Община Трявна ще отбележи празника на билките на площад „Капитан дядо Никола“ от 10:00 ч. с богата фолклорна програма, провиране през Еньовски венец и извиване на единственото у нас женско самодивско хоро във водите на река Тревненска, което ще бъде поведено от кметът на Община Трявна.