ОБЩИНА ТРЯВНА ОБЯВЯВА ВЕЛИКДЕНСКИ КОНКУРС ЗА НАЙ-ПИСАНО ЯЙЦЕ И НАЙ-КРАСИВ КОЗУНАК

април 30, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

Наближава най-светлият празник на годината – Възкресение Христово, а с него домашно приготвените ястия, шарените яйца и празничната украса, които са синоними на семеен уют и топлина.

Убедени сме, че и Вие имате своите малки тайни за красиво изписани великденски яйца, приготвянето на домашни козунаци и традиционни ястия, както и на празнична украса, с които допълвате атмосферата на Великден у дома.

Затова, ние от Община Трявна тази година Ви приканваме да се включите в нашия първи конкурс за най-писано великденско яйце и най-красив козунак.

Може да ни изпращате снимки на Вашите пъстри яйца и вкусно приготвени козунаци на официалния имейл адрес на Община Трявна – tryavna@tryavna.com до 08 май 2024 г. включително.

Желаещите могат да участват и в двете обявени категории с неограничен брой снимки. Същите трябва да бъдат придружени с необходимата информация за участника – три имена, телефон и имейл адрес за връзка.

Задължително към снимките се изпращат и рецепти на домашно приготвените козунаци, с които кандидатите участват в конкурса.

Най-добрите пет от всяка категория ще получат готварски книги като награда, като в оценяването ще се включат и шеф готвачи.

Изпратените снимки и приложени рецепти към тях ще бъдат публикувани на сайта на Община Трявна и двете официални FB страници – „Община Трявна“ и „Денчо Минев – Кмет на Община Трявна“ след приключване на конкурса и оценяване на участниците.

Следете информационните ни канали за повече подробности.