ОБЩИНА ТРЯВНА ЗАСАДИ НАД 40 ДРЪВЧЕТА И ПРОДЪЛЖИ С ПРОЛЕТНОТО ПОЧИСТВАНЕ

април 13, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ДРЪВЧЕТАТА СА ОТ ВИДОВЕТЕ ЧЕРВЕН АМЕРИКАНСКИ ДЪБ И ОБИКНОВЕН КЕСТЕН И СА ПРЕДОСТАВЕНИ НА МЕСТНАТА ВЛАСТ ОТ ДГС ПЛАЧКОВЦИ 

На Велики четвъртък от Страстната седмица и в навечерието на най-големия християнски празник Възкресение Христово, Община Трявна засади над 40 млади дръвчета, с което продължи облагородяването на парковите пространства в Централната градска част и жилищните квартали на Трявна.

Младите фиданки от видовете червен американски дъб и обикновен кестен бяха предоставени на местната власт от ТП Държавно горско стопанство – гр. Плачковци по повод тазгодишната Седмица на гората и професионален празник на лесовъдите у нас, който се проведе в периода 03 – 09 април.

Дръвчетата бяха разпределени и засадени от сформирана общинска бригада в зелените площи на парк „Божковска поляна“ в кв. Божковци, местността Кръста и в района на комплекс „Чукара“ в Трявна.

„Изключително много благодаря на Държавно горско стопанство – Плачковци за предоставянето на младите фиданки, с които Община Трявна ще стане още по-зелена! Радвам се, че общите ни усилия за подобряване на климатичните условия и опазване на околната среда продължават и вярвам, че това е правилният път, с който трябва да бъдем пример за нашите деца!“ сподели кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Паралелно със зелената инициатива днес продължи и почистването на Централната градска част и жилищните квартали на Трявна от служители на общинското „Зелено“ предприятие. Дейностите обхванаха площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ и кв. Светушка в града.