ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ СВЕТЛИТЕ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

април 14, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми съграждани,
Скъпи жители и гости на Община Трявна,

В навечерието сме на най-големият и светъл християнски празник Възкресение Христово! Денят, в който Божия син Иисус Христос възкръсва, животът побеждава и чудото на силната вяра се случва! Нека в тези празнични дни отправим поглед към истинския смисъл на Възкресението, коренящ се именно във вярата, любовта и надеждата! Нека преоткрием силата на вътрешното ни упование и нека то озарява нелекия ни житейския път занапред!

Възкресение Христово винаги е бил и ще остане празникът на празниците! Светлата седмица, в която всички ние се събираме със семействата си, споделяме празничната си трапеза и спазваме отколешните християнски традиции и обичаи, свързани с най-светлите дни от годината. Времето, в което отново сме заедно и отправяме своите молитви да бъдем здрави, благословени и закриляни! Времето, в което се сбъдват и най-съкровените ни мисли и желания! За доброто бъдеще на нас и нашите деца!

Живеем в несигурни, променливи и трудни времена, в които е необходимо да бъдем по-добри, по-смирени и по-вярващи, както в собствените си възможности, така и в тези, обединяващи ни като нация! Времена на дестабилност и несигурност, но и времена на вяра, че бъдещите ни решения ще бъдат отговорни, правилни и разумни! И днес, в очакване на великото тайнство на Възкресение Христово, нека се помолим за народа ни, за целия християнски свят и за всички онези страдащи, обезверени и отчаяни ближни, към които съдбата не е била благосклонна! Нека ги дарим с обич и подкрепа, така както даряваме нашите семейства и близки!

Пожелавам Ви да бъдете здрави, смирени и благословени! Да запазите тази светлина в душите си и да вярвате, че доброто съществува и винаги побеждава! Така, както Божият сън Иисус Христос възкръсна и животът победи!

Честито Възкресение Христово и светли великденски празници!

 

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна