ПРОДЪЛЖАВАТ ЛИТЕРАТУРНИТЕ ЧЕТЕНИЯ ЗА ЛЕВСКИ В ОБЩИНСКИТЕ УЧИЛИЩА В ОБЩИНА ТРЯВНА

февруари 15, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

„Синеокият рибар“ и „Апостолът в премеждие“ са двата разказа за Васил Левски, които през тази седмица са включени в литературното четене по повод обесването на Апостола. В навечерието на 151-та годишнина от паметната дата, в която България губи един от най-големите си герои, Община Трявна организира инициативата съвместно с местния тревненски актьор Георги Тавров.

Литературното четене през тази седмица обхваща началните класове в ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“ – гр. Трявна и СУ „Петко Р. Славейков“ – гр. Трявна, а навръх патронния празник на ОУ „Васил Левски“ ще се проведе и в гр. Плачковци.

Заместник-кметът на Община Трявна също посети на място децата в двете тревненски училища и ги поздрави за това, че знаят и помнят кой е Левски. От името на кмета инж. Жасмина Лазарова връчи тематична книжка с исторически факти и разкази за Васил Левски на всеки един клас, включен в литературните четения.

Припомняме, че Трявна ще отбележи 151 години от обесването на Апостола на Свободата на 18 февруари 2024 г. /неделя/ от 10:30 ч. в църквата „Св. Георги“, възпоменателно шествие и програма в Попангеловата къща към Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство – гр. Трявна.

Заповядайте!