ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

септември 15, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ, УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ!

Днес отново е време да чуем първия учебен звънец! Днес отново е време да прекрачим училищния праг! Днес отново е време да изпълним класните стаи със смях, глъч и споделени емоции! Днес отново сме пред прага на новата учебна година! От сърце Ви желая тя да бъде здрава, ползотворна и успешна за всички нас и нашите деца!

Училището не е просто средище! То е място на знания, възвишения и личностно израстване! То е и предизвикателство! Към Вас, учители, но и към, Вас, скъпи малчугани! Ето защо аз вярвам, че детските и учебни заведения в гр. Трявна и гр. Плачковци ще бъдат средоточие на искрените усилия и стремежи на нашата общност.

Пожелавам Ви дълбини от ентусиазъм, просвещение и духовност по пътя на науката и бъднината! Защото без просвета няма бъдеще! Тук е и мястото да изкажа своята откровена благодарност към всички Вас, ръководители и преподаватели – за неуморният труд, безсънните нощи и за всеотдайността, които полагате в стремежа си да научите децата ни на четмо и писмо! Дължим Ви много!

МИЛИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ, 

От сърце Ви пожелавам да бъдете преди всичко здрави, упорити в преследването на мечтите си и уверени в способностите си, които ще развивате с помощта на Вашите учители! Не забравяйте, че те са най-верните Ви спътници в училището и те ще бъдат хората, които никога няма да пуснат ръката Ви! Не се страхувайте от новото начало, а се потопете смело напред и бъдете нашата гордост! Вярваме във Вас и Ви обичаме!

СКЪПИ РОДИТЕЛИ, 

Приемете моите най-искрени пожелания по повод началото на новата учебна година и първия учебен ден на Вашите деца! Благодаря Ви за грижите, възпитанието и желанието Ви бъдещето на Община Трявна да расте и израства тук, на родна земя, и да допринася за развитието на малките ни, но китни възрожденски населени места!

Пожелавам Ви да бъдете здрави, да не спирате да ги подкрепяте и да виждате с радост как малките и свенливи дечица се превръщат в млади, знаещи и уверени хора!

Честит празник! На добър час!

С уважение,

СИЛВИЯ КРЪСТЕВА
Кмет на Община Трявна