РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ И В ПЛАЧКОВЦИ

март 3, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ БЕ ОТБЕЛЯЗАН ПРЕД ПАМЕТНИЯ МЕМОРИРАЛ „СТЕНА НА ХРАБРОСТТА“ В БАЛКАНСКИЯ ГРАД 

Националният празник на България днес бе тържествено отбелязан и в Плачковци. Честването на 146 години от Освобождението на страната ни събра десетки местни жители и гости на града, които се преклониха пред паметта на хилядите герои, дали живота си за свободата на Отечеството ни!

Празничната програма започна с ритуал по издигане на националното знаме от кмета на Кметство Плачковци, който в своето слово подчерта значимостта на днешната дата, която отново връща България на картата на Европа. Събитието бе уважено още от ръководството на Община Трявна и Общински съвет Трявна, които също отправиха своята признателност към загиналите за свободата на България.

„Неслучайно сме пред „Стената на храбростта“ и имената на героите, които дадоха живота си! Ето, че идните поколения помнят и отдават своята почит!“ сподели в своето слово кметът на Община Трявна и подчерта, че днес България има своя свободен избор, благодарение на безстрашието и вярата на героите за „чиста и свята Република“.

В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметния мемориал, след което тържественото отбелязване по случай 3-ти март продължи с празнична програма, участие в която взеха възпитаници на ОУ „Васил Левски“ – гр. Плачковци и танцовия ансамбъл към НЧ „Пробуда-1924“-гр. Плачковци.

Паметта на загиналите герои бе почетена още с почетен салют, произведен от представители на Регионален клуб „Капитан дядо Никола“ към Национално дружество „Традиция“.

*Всички снимки от отбелязването на Националния празник на България в Плачковци ще откриете на двете ни официални FB страници – „Община Трявна“ и „Денчо Минев – Кмет на Общин Трявна“.