СКРЪБНА ВЕСТ! ПОЧИНА ПРОФ. АНТОН ДОНЧЕВ – ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ТРЯВНА

май 7, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

На 81-годишна възраст ни напусна проф. Антон Дончев – изключителен творец, носител на редица престижни награди, почетен гражданин на гр. Трявна. Ръководството на Община Трявна, Общински съвет Трявна и целият екип на общинска администрация Трявна изказват своите съболезнования към семейството и близките на проф. Дончев!

Поклон пред светлата му памет!

С Ъ Б О Л Е З Н О В А Т Е Л Е Н  А Д Р Е С

УВАЖАЕМИ ОПЕЧАЛЕНИ БЛИЗКИ И СРОДНИЦИ,

Ръководството на Община Трявна, Общински съвет Трявна и целият екип на общинска администрация Трявна Ви поднасят своите най-искрени и дълбоки съболезнования по повод кончината на проф. Антон Дончев – почетен гражданин на Трявна! Той бе изключителен творец, носител на редица престижни награди и преди всичко човек!

В подобни тежки моменти знаем, че нито една дума не може да опише болката от загубата на близък и любим човек, но въпреки това бихме искали да изкажем своето съчувствие и морална подкрепа към всички Вас!

Проф. Антон Дончев ще остане в съзнанието на всички нас с безценния си принос към съвременното развитие на старата Тревненска художествена школа и с безценния си принос към насърчаването на млади художници да преоткриват и надграждат своята творческа индивидуалност. Паметта му завинаги ще бъде там – запечатана в неговия труд, неговите творби, израз на уникалния му светоглед, който само той притежаваше!

Поклон пред светлата му памет!

 С уважение,

ДЕНЧО МИНЕВ
Кмет на Община Трявна

ЗЛАТКА ДОНЕВА-ЦАНЕВА
Председател на Общински съвет Трявна