ТВОРЧЕСКИ ТЕХНИКИ ЗА ДЕКОРИРАНЕ И ИЗРАБОТВАНЕ НА БИТОВИ СУВЕНИРИ ИЗПРОБВАХА ДЕЦА ПО ВРЕМЕ НА ЛЕТНИТЕ АРТ АТЕЛИЕТА В ТРЯВНА

юли 8, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

Как се декорира торбичка за многократна употреба с възрожденска щампа и как се изработват автентични битови сувенири показаха тазгодишните летни арт ателиета за деца, които се проведоха през изминалия уикенд в Трявна. Малчуганите се запознаха отблизо с процеса на работа и с голямо желание сами изпробваха показаните им творчески техники.

Заниманията се организират от Община Трявна и Сдружение „Цветница“ и ще продължат своето провеждане и през следващия месец.

Летните арт ателиета се проведоха в Работилница за сувенири в сградата на Етнографския комплекс в Трявна и при майсторите дърворезбари от дюкян „Тревненско слънце“ в старата част на града. Част от творческия процес бе и Дора Куршумова от Сливен, която увлекателно запозна децата с интересни предания от времето на нашите баби и някогашния народен бит.

За своето старание, положени усилия и огромно желание, което проявиха през двата дни на организираните летни занимания в Трявна, малките творци получиха грамоти с най-добри пожелания за още много успехи.