ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ТРАДИЦИОННИЯ ПОЕТИЧЕН КОНКУРС „СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ“ 2023

юли 11, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ЛИТЕРАТУРНАТА НАДПРЕВАРА Е АНОНИМНА И В НЕЯ МОГАТ ДА УЧАСТВАТ АВТОРИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА

Община Трявна информира всички почитатели на словото, че традиционният поетичен конкурс „Свищовски лозници“ 2023, посветен на едноименните празници в Община Свищов, вече започна. Литературната надпревара е за автори от цялата страна и в нея може да се участва само с едно непубликувано досега авторско стихотворение, уточняват от местната администрация.

Творбите следва да бъдат изпратени в 5 (пет) екземпляра в печатен вид – на машина или на компютърна разпечатка като ръкописи няма да бъдат приемани. Конкурсът е анонимен. Стихотворението се придружава от лични данни на участника, запечатани в плик: три имена, адрес и телефон за връзка.

Краен срок за участие: 01 септември 2023 год. 

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 24 септември 2023 година от 10:30 ч. в камерната зала на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ в Свищов. Най-добрите ще бъдат отличени със следните награди:

  • Награда за поезия „Николай Искъров“ – 300 лв. 
  • Първа награда – 200 лв.
  • Втора награда – 150 лв.
  • Трета награда – 100 лв.
  • Две поощрителни награди – 50 лв. 

Авторите могат да изпращат своите творби за участие на следния адрес: 5250 гр. Свищов, обл. Велико Търново, ул. „Д. Г. Анев“ № 4А, Община Свищов, отдел „Култура“, за конкурса „Свищовски лозници“ 2023.

Отличените творби ще бъдат публикувани на Интернет страницата на Община Свищов – www.svishtov.bg и на FB страницата: Култура Община Свищов.

От Община Свищов уточняват, че получените стихотворения за конкурса остават в архива на местната администрация.

Повече информация за поетичния конкурс може да получите тук: 0631/ 6 43 51 – главен експерт „Култура“ към Община Свищов.

*Организаторите си запазват правото на промени в случай на непредвидени обстоятелства, възпрепятстващи изпълнението на първоначално обявените условия.