ЗАПОЧНА ОНЛАЙН ГЛАСУВАНЕТО ЗА НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ЛИРИЧНО СТИХОТВОРЕНИЕ НА ИМЕТО НА ПЕТКО И ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВИ

май 15, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

В 00:00 ч. на 15 май 2024 г. започна онлайн гласуването за награда на публиката в тазгодишния Национален конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови. Традиционната надпревара се осъществява в рамките на Национални Славейкови празници 2024, които се провеждат под патронажа на Президента на Република България.

МОЖЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ОТТУК

Тази година участват общо 236 творби. Гласуването се осъществява анонимно на сайта на Община Трявна до 29 май 2024 г. включително. Наградата на публиката е на стойност 500 лв. и се връчва с почетен диплом от кмета на Община Трявна.

Право да гласува в конкурса има всяко физическо лице, без ограничение на възраст и гражданство.

Всеки гласуващ има право да даде своя глас еднократно за едно стихотворение.

Напомняме, че творбите, участващи в Националния конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови, не могат да бъдат публикувани в печатни издания, медии, онлайн издания или социални мрежи с посочен автор на произведението! В случай, че бъде нарушена анонимността на някой от авторите, докато тече гласуването за награда на публиката, съответните творби ще бъдат дисквалифицирани от конкурса!

*Гласуването за дадено стихотворение се идентифицира чрез IP-адрес, поради което потребителите няма да могат да гласуват повече от веднъж от един компютър. В случай, че потребителите на един и същ компютър са няколко, а всеки от тях желае да даде своя вот, съществува възможността за гласуване през мобилен телефон чрез ползване на мобилен Интернет, тъй като при използване на Wi-fi връзка е възможно системата отново да не Ви допусне да гласувате, при положение, че веднъж вече е гласувано чрез тази Wi-fi мрежа.

Резултатите от журирането и електронното гласуване ще бъдат обявени на 30 май 2024 г. на официалния сайт на Община Трявна.

Допълнителна информация може да получите на тел. 0899266227 или e-mail адрес: rosen.ralev@tryavna.bg – Росен Ралев /старши експерт „Култура, образование, спорт и здравеопазване“ при Община Трявна/.